Faktuur Template Riglyne vir Freelance Writers

Wat jy moet weet oor fakture

As ek nuwe skrywers aanstel ( wat ek soms vir volume werk doen ), moet ek dikwels vir hulle verduidelik hoe eenvoudig 'n faktuur kan wees. Dit is moeilik om toon te lees in sommige e-posse, maar ek dink sommige van hulle kan paniek raak as ek sê ek wil 'n faktuur hê. Geen paniek nodig nie!

Waarvoor het hulle dit nodig?

'N Faktuur dien verskeie doeleindes. Dis nie net die katalisator wat jou betaal nie, alhoewel ek wil waag om te sê dis die # 1-rol, huh?

Maar die faktuur word dikwels deur die koper benodig om ander redes. Hulle benodig die rekord. Hulle moet bewys dat hulle jou betaal het, dikwels sodat hulle jou betaling kan afskryf . In my jare van skryf het ek net een kliënt, 'n tydskrif gehad, wat nie 'n faktuur nodig gehad het nie. Ek is nie seker hoekom of hoe hulle dit reggekry het nie.

Soorte fakture / sagteware

In die oorspronklike artikel wat ek oor fakture geskryf het, het ek gesê dat ek net by 'n Word-dokument hou. As ek tyd het, sal ek dit na PDF verander, maar dit gebeur nie altyd nie. Nog 'n algemene praktyk wat ek gesien het, is om 'n Excel-sigblad te gebruik om die faktuur te genereer. Maar een belangrike oorweging wat ek nog nie genoem het nie, is die oorvloed van rekeningkundige sagteware daar buite. As gevolg van bekostigbare klein besigheidsgerigte opsies soos Freshbooks of Quickbooks , hoef jy in elk geval nooit 'n faktuur te genereer nie. Ek het wonderlike dinge gehoor van hierdie programme, maar het dit nog nie nagegaan nie.

Gedagtes? Maak seker dat jy gedagtes in my blogpos oor die onderwerp verlaat.

Wat om in te sluit

Sedert daardie oorspronklike artikel, het ek 'n paar van die belangrikste dele van 'n faktuur in rekening gebring. Dit is natuurlik deur middel van verhoor en fout.

Wenke vir skrywer fakture

Ek het van sommige kliënte gehoor dat hulle nie noodwendig die lang itemisering benodig wat ek in vorige fakture ingesluit het nie. Terselfdertyd het ek kliënte ontmoet wat my vra om my faktuur in baie spesifieke dele af te breek.

As dit kom by die opwekking van fakture, is dit belangrik om in gedagte te hou dat jy nie geld maak om dit te doen nie. Dus, hou dit eenvoudig en vinnig. Ek hou van hierdie idee van Donderdag Bram by Women on Writing. Sy sê dat sy op een dag van die week fakture in stelle maak. Jy kan ook 'n sjabloon maak, dit stoor en hergebruik.

Hier is 'n paar wenke:

  1. Hou vas aan wat jy weet. Ek ken nie baie skrywers wat nie Microsoft Word en / of Publisher in hul slaap kan gebruik nie. Oorweeg dus om een ​​van die sjablone van hierdie sagteware stelsels te gebruik om jou faktuur te skep.

  2. Merk dit. Jy wil hê hierdie werkgewer moet jou in die toekoms onthou indien hulle enige ander skryfposisies beskikbaar het. As jy 'n logo, of selfs 'n sekere lettertipe, kwotasie of uitleg wat uniek is vir jou spesifieke diens, oorweeg dit om dit op jou faktuur te gebruik. U moet ten minste u naam, adres en ander identifiserende inligting in die kop van u faktuur insluit.

  1. Verskaf die besonderhede. Die hoofliggaam van die faktuur moet die diens wat u verskaf het, uiteensit. As u die diens via 'n uurlikse tarief voltooi het, moet u die gewerkte ure tel. As jy 'n per bladsy of per woord projek voltooi het, verskaf ook die besonderhede. Jy wil presies weet wat jy gedoen het, hoe en hoe lank.

  2. Teken dit uit. Sluit 'n koste-kolom in wat jou koers (dws sent per woord of dollar per uur) aandui, en teken dit dan uit na 'n totale koste kolom. Dit help nie net om wiskundefoute of tikfoute uit te skakel nie, maar dit bied ook die kliënt 'n maklike manier om die koste van die huur van u vir toekomstige werk te skat!

  3. Vet die totaal. Maak die groottotaal maklik vir die rekeningkundige departement om te vind; Miskien sal jy al soveel vinniger betaal!

  4. Noem jou terme. Hopelik sal dit nie vir u kliënt 'n verrassing wees nie, aangesien terme oor die algemeen bespreek word. Wat u ook al ooreengekom het, herinner u werkgewer u aandag deur 'n een-twee sin blurb onder die totale verskuldigde bedrag by te voeg. Voorbeeld: Totale verskuldigde netto 10 dae.

  5. Proeflees. En dan weer proeflees! Nou is dit nie die tyd om uit te reik en 'n potensiële toekomstige rekening te verloor nie. Maak seker dat jou faktuur so perfek en foutloos is as jou projek voordat jy dit inskakel.

  6. Word betaal. Vier jou sukses!