Hoe Freelance Skrywers Kry Betaal

Een vraag wat ek dikwels gevra word wanneer ek oor vryskutskryf les, is as PayPal wettig is. Soms kan my gehoor 'n demografiese weergawe weerspieël wat nie gemaklik is met webwerwe wat met hul bankrekening verband hou nie. Ek vertel hulle dat ongeveer 90% van my betalings via PayPal kom . Dit kan dikwels lei tot 'n bespreking oor maniere wat betaal moet word as 'n vryskutskrywer. Dus, laat ons die basiese beginsels van betaling betaal.

Freelance Skryffaktuur

'N Freelance skryffaktuur kan so eenvoudig wees soos 'n e-pos wat die besonderhede gestuur het HOE jy betaal wil word (papier tjek, PayPal, grondboontjies, ens.), Wat jy gewerk het, hoeveel ure jy gewerk het, totaal verskuldig en datums.

Hierdie dinge moes deur u kontrak ingestel wees . Alternatiewelik kan 'n faktuur sy eie stuk papier wees, soos 'n Word-dokument of 'n PDF. Dit is die metode wat ek graag gebruik en gebruik, aangesien ek dit eenvoudig gevind het as die maklikste metode vir my. Nog 'n opsie vir fakturering is 'n outomatiese program soos Freshbooks of enige ander aantal sagteware / aanlyn stelsels daar buite. Ek het dit nie persoonlik vir rekeningkunde gebruik nie, maar ek het my kontrakteurs gehad (ek gebruik proeflesers, vertalers, ens.) Gebruik dit om my te faktureer. Dit is goed, maar die probleem wat ek gevind het, is dat ek nou 'n faktuur in my e-posbus het wanneer ek regtig wil hê dit moet in die projekmap op my lessenaar wees. Ek het die opsie om die skakel oop te maak en die faktuur te druk, maar weer, 'n harde kopie is nie wat ek wil hê nie. Ek reël projekte per gids op my lessenaar, en ek hou van alles op een plek. Tot dusver het dit my teruggehou om dit te gebruik (en die feit dat, wel, 'n PDF-faktuur GRATIS is.

Hoekom koop iets as ek dit tans suksesvol doen?)

Freelance Skryf Betaling PayPal of Papier?

Op hierdie punt betaal die kliënt my dan. Weereens, ek sou sê dat ongeveer 90% van my huidige kliëntlas betaal via PayPal, maar dit verander op grond van die kliënt. Webwerwe, individuele skrywers, aanlyn-tydskrifte en kleiner kliënte is geneig om PayPal te gebruik.

Gevestigde gedrukte tydskrifte, uitgewers en groot maatskappye gebruik gewoonlik papier tjeks ... nog steeds. Dit is omdat hulle 'n rekeningkundige / finansies departement het wat sy rekords en sy prosesse goed ingeskryf het.

So, hoe werk PayPal? Ek het nou al tien jaar 'n PayPal-rekening gehad. Dit het waarskynlik begin via Ebaying! U registreer met u unieke e-pos rekening. Jy koppel dan jou PayPal-rekening aan op 'n bankrekening met al jou persoonlike nommers. Dus, my student se eerste bekommernis is: Is dit veilig? Ja. PayPal is 'n aanvaarde, veilige, wettige webwerf. Ek het nog nooit 'n probleem gehad met my PayPal-rekening in die tien jaar van die gebruik daarvan nie.

Nou is daar fooie. En as jy betalings in duisende dollars aanvaar, kan hulle beslis optel. Hou dit in gedagte wanneer u 'n betaalmetode met u kliënt kies. Verenigde State-gebaseerde lesers moet daarop let dat u die fooie van u belasting kan afskryf.

Sodra die betaling van u kliënt in u PayPal-rekening verskyn (u sal 'n e-pos kry), kan u na die webwerf gaan en vra vir 'n onttrekking. Ek dra dan die bedrag oor in my besigheids bankrekening.

Besigheid Bankrekening

So, hoekom het u 'n spesifieke, toegewyde besigheids bankrekening? Wel, jy is 'n professionele, is jy nie?

In elk geval, vir belastingdoeleindes, moet jy jou vryskutskrywingsinkomste en uitgawes afsonderlik van jou persoonlike uitgawes hou. Dit beteken dat as ek na die kantoorvoorraadwinkel gaan, gebruik ek my besigheidsrekening. As ek na die poskantoor gaan, gebruik ek my besigheidsrekening. Wanneer ek my kontrakteurs betaal, gebruik ek my besigheidsrekening. Kyk, jy sal Uncle Sam (VSA-gebaseerde vryskutters) moet betaal sodra jy geld begin maak, so jy kan net so goed die aftrekkings van jou belasting betaal wat jy toegelaat het. As u ooit geoudit word, sal hierdie bankrekening u help om alles op en af ​​te hou. U kan 'n besigheids bankrekening oopmaak sonder enige fooie en geen minimum nie. Jy moet net rondkyk.

Betaal jouself

Natuurlik wil jy dan van daardie wins om in jou persoonlike rekening te gaan, sodat jy skoene of beursies kan koop, of wat ook al wat mans koop.

Of betaal jou verband. Sommige banke sal jou toelaat om 'n elektroniese oordragstelsel tussen hulle op te rig. Oor die algemeen sal ek myself net 'n vraestel van my kantoorrekening na my persoonlike rekening skryf. Sodra jou besigheid aangaan, en jy het 'n paar positiewe kontantvloei, kan jy tot die punt kom waar jy op 'n vasgestelde dag 'n vaste salaris betaal. Dit help met begroting en spaar.

Soos u kan sien, is betalingstelsels eenvoudig. Om die prosesse wat vir jou werk, te vind, kan tyd of 'n paar toetse en foute neem, maar sodra hulle gevestig is, is hulle geneig om ietwat outomaties te wees.

Moet vryskutters gratis werk?