5 sleutels om 'n dankie te skryf

Ek het verlede week 'n dankiekaart gekry vir my aankoop by 'n plaaslike kleinhandelwinkel. Dit was gemeng met al die ander pos wat ek daardie dag gehad het en ek het dit nie baie aandag gegee nie. Dit was "vormgevul" en die kopie was so generies dat ek nie 'n warm gevoel gehad het dat die winkel regtig van my gehou het nie . Trouens, ek dink hulle het net van my geld gehou. Groot idee - swak uitvoering.

Hier is 5 sleutels om 'n groot dankbrief te skryf.

1. Maak dit handgeskrewe

As dit in jou handskrif is, vertel dit die leser wat jy baie gee. Dink daaroor, ons kan maklik 'n e-pos of teks in vandag se woord stuur, maar wanneer ons die tyd neem om iets te skryf, toon dit die vlak van sorg wat ons eintlik vir die persoon en die boodskap het. Trouens, ek skryf so baie op my rekenaar dat wanneer ek my handgeskrewe aantekeninge doen, my hand letterlik kramp! En terloops, spreek die hand ook die koevert in. Dit is nie goed om tyd te neem om die binnekant te skryf nie en die kliënt weet dit nooit as gevolg van die koevert nie.

2. Maak dit oor hulle

Die tipiese kaart of noot sal iets sê soos "baie dankie vir u aankoop" of "dankie dat u die rok gekoop het." Dit bedank hulle vir die gee van geld, nie vir jou kliënt nie. Maak seker dat u boodskap kommunikeer dat u hulle waardeer as 'n persoon en nie net hul geld nie. Gebruik hul naam en laat hulle weet jy waardeer hulle vertrou jou in hul besluit.

3. Maak dit Persoonlik

Maak seker dat jy 'n spesifieke item van jou gesprekke met hulle in die winkel noem. Skryf byvoorbeeld. "Ek kan nie wag om te hoor van jou tyd by die fondsinsameling nie. Ek is seker die nuwe rok sal almal uitklop." In hierdie geval verwys ons na die feit dat die doel om die rok te koop was vir die fondsinsamelingsgeleentheid waaraan die kliënt ook gaan.

Deur dit in die notule te noem, word dit persoonlik en wanneer dit persoonlik word, voel die kliënt jou regtig omgee vir hulle. Plus, hulle is meer geneig om terug te keer na die winkel om jou te vertel van die geleentheid (soos jy gevra het) en dan kan jy hulle iets verkoop vir hul volgende uitstappie.

4. Maak dit 'n nota van waardering en nie 'n waarborgkaart nie

Tipiese kopie vir 'n kaart is om te eindig met "As u enige probleme het of bevestig, moet asseblief nie huiwer om my te bel nie." Terwyl die persoon wat dit skryf, sy of haar hart op die regte plek het, is dit eintlik 'n waarborgkaart wat ontwerp is om jou te help as daar 'n probleem is. Hou die aantekening positief en gefokus op die kliënt en jou waardering vir hulle. Moet nooit probleme of kommer in jou dankbrief noem nie

5. Vra vir verwysing

Nou kan iemand jou van die gewete af gevang het, maar dit is waar; Vra die kliënt altyd om mense jou pad te stuur. Byvoorbeeld, voltooi jou notas deur te skryf, "as jy kan dink aan enige van jou vriende wat my diens kan gebruik, sal ek dit as 'n eer beskou as jy hulle my pad gestuur het."

Wanneer was die laaste keer dat jy 'n handgeskrewe nota van iemand gekry het. Nie 'n verjaardagkaart nie, maar 'n ware noot om te sê "dink aan jou" of om hul "waardering van jou uit te druk". Onthou hoe dit gevoel het?

Sal dit nie wonderlik wees vir jou kliënte om daardie manier oor jou te voel elke keer as hulle met jou sake doen nie? Ek het eintlik gebruik om notas te skryf, selfs al het die kliënt nie van my gekoop nie. Dit was ongelooflik die aantal kere wat iemand in die winkel sou kom en sê hoeveel die diens vir hulle beteken het - en toe het hulle gekoop!