Wat om te doen wanneer jou besigheid misluk

Wat sal jy doen as jou besigheid ineenstort en brand?

Min suksesvolle entrepreneurs maak dit groot op hul eerste sakeonderneming. Trouens, 830 van die wêreld se 960 selfgemaakte miljardêrs het hul geld van verskeie besighede gemaak en hulle is nie immuun vir die feit dat 'n besigheid misluk nie.

Die meeste van hulle het 'n paar, soms miserabele, mislukkings verwerp voordat hulle hul eerste miljoen dollar gemaak het. Hul uiteindelike sukses is as gevolg van 'n pro-aktiewe keuse om nooit mislukking te aanvaar nie.

Die oortuiging dat enige mislukking bloot 'n leergeleentheid is en dat hierdie lesse sal vorm hoe hulle die volgende keer sake doen.

Ek is ook nie 'n vreemdeling vir besigheidsversaking nie. Vir 'n ervare buite-waarnemer was die trajek van my eerste besigheid soos 'n treinwrak in stadig beweging.

Ek het 'n produk op grond van ongetoetse aannames gebou, nie die markappèl bevestig nie, het nie begin werk aan 'n distribusie- en verkoopsplan totdat ek alreeds duisende eenhede vervaardig het nie en die pryspunt wat verbruikers bereid was om te betaal, ernstig misoordeel.

Al met al sal ek $ 6,537 verloor nadat ek my oortollige voorraad met groot afslag gelikwideer het. Die mislukking van my eerste besigheid het my egter baie baie impakvolle lesse geleer wat die persoon wat ek sou geword het, sou vorm. Dit het my ook baie duidelik gemaak, die besluite wat ek eendag sou maak in geval van 'n ander besigheidsversaking.

Wanneer u besigheid misluk, bring u waarskynlik minder as ideale finansiële toestande, potensiële beskadigde verhoudings met vriende of medestigters, en 'n baie sterk skud na u persoonlike vertroue. Dit is swaar.

Die bottom line is dat wanneer u besigheid misluk, dit nou tyd is om moeilike besluite te neem.

Hier is die twee hoofbesluite wat jy nodig het om bewus te maak nadat jy besigheidsversaking beleef het.

1. Probeer jy dadelik weer?

Wat het jy geleer uit jou onlangse besigheidsmislukking? Is dit sinvol om dadelik op te tel en probeer weer met 'n vars vooruitsig en 'n effense verandering in die sakemodel?

Die eerste stap voordat u enige konkrete besluite neem oor u volgende gang van sake, is om u mislukking te dekomponeer en die grootste bydraers te bepaal waarom dinge verkeerd gegaan het.

Dit is net 'n paar van die mees algemene redes waarom 80% van besighede misluk in hul eerste 18 maande.

Na my eerste pynlike besigheidsversaking het ek dekades moeilike ure bestee om te ontleed waar presies ek verkeerd gegaan het en vasstel watter besluite ek anders kon gemaak het langs die pad na die mislukking. Alhoewel ek reeds besluit het dat ek nie weer 'n soortgelyke besigheid sou wou doen nie (ooit weer), het ek al hierdie analise gedoen met die doel om die lesse vinnig te internaliseer wat my kan help om beter te doen met my volgende sakeonderneming.

Moenie op jou mislukkings in die verlede bly nie, maar as jy nie insig insit en versigtig insigte insamel nie, moet jy weer dieselfde foute maak.

2. Fokus jy op 'n voltydse werk?

Voordat u dadelik in 'n ander duur onderneming gaan spring, moet u 'n ernstige selfevaluering doen en bepaal of dit 'n redelike (en verantwoordelike) besluit is of nie.

As jy 'n gesin het wat afhanklik is van jou inkomste, of 'n groot hoeveelheid uitstaande skuld uit jou laaste onderneming, kan jy die beste werk neem vir die onmiddellike toekoms met 'n bestendige voltydse werk met jou nuwe stel breë ervaring.

Dit hoef nie vir ewig te wees nie; Baie suksesvolle entrepreneurs het pitstops gewerk vir iemand anders tussen selfstandige indiensneming. Dit is presies wat ek gedoen het na my eerste sakeonderbreking. Herbou my spaargeld vir twee jaar, betaal om meer ondervinding op te doen en verhoudings te vestig met mense wat later mentors, adviseurs en kliënte gaan word, het almal baie betaal.

As jou besigheid misluk, moenie toelaat dat dit jou selfvertroue verminder of jou hoë ambisies uitvee nie. Sorg vir jou verantwoordelikhede, leer uit jou foute, spandeer 'n bietjie tyd om te dekompresseer, en begin soek na jou volgende sakegeleentheid. Maak dit tel.