Top verkope Blunders en hoe verkoop foute te vermy

Ons maak almal foute wanneer ons ons produk of diens verkoop. Hier is die mees algemene verkoopsfoute wat mense maak. Ek moet erken dat ek baie van hierdie foute gemaak het, alhoewel ek al amper 'n dekade hierdie dinge onderrig het.

# 1: Laat 'n vooruitsig toe om die verkoopproses te lei. Die beste manier om die verkoopsinteraksie te beheer is om vrae te vra. Dit is ook die beste manier om te leer of u produk of diens voldoen aan die behoeftes van u vooruitsig.

Kwaliteitsvrae wat spesifieke kwessies, probleme of korporatiewe doelwitte ontbloot, is noodsaaklik om u te help om u as kundige te vestig.

# 2: Voltooi nie voorafvergadering nie. Na 'n paar weke van stempos, het ek uiteindelik met my vooruitsig verbind en 'n vergadering geskeduleer. Ongelukkig het ek die vergadering betree sonder om eers die maatskappy te ondersoek. In plaas daarvan om 'n oplossing vir 'n bestaande probleem voor te lê, het ek die hele vergadering deurgebring om fundamentele inligting te leer, wat aan senior bestuurders 'n totale verspilling van hul tyd is. Hierdie benadering is een van die mees algemene verkoopsfoute. Belê die tyd om te leer oor jou vooruitsig voordat jy hulle bel en voordat jy probeer om 'n vergadering te skeduleer.

# 3: Te veel praat. Te veel verkopers praat te veel tydens die verkoopsinteraksie. Hulle dink aan hul produk, sy eienskappe, hul diens en so aan. Toe ek die eerste keer tapyt vir my huis gekoop het, onthou ek 'n verkoopspersoon wat my vertel het hoe lank hy in die besigheid was, hoe slim hy was, hoe goed was sy matte, ens.

Maar hierdie dialoog het niks gedoen om my te oortuig dat ek van hom moet koop nie. In plaas daarvan het ek die winkel verlaat en gedink dat hy nie omgee vir my spesifieke behoeftes nie.

'N Vriend van my is in die reklamebedryf en praat dikwels met vooruitsigte wat aanvanklik 'n kwotasie aanvra. In plaas daarvan om oor die advertensie-agentskap se ervaring en kwalifikasies te praat, kry hy die potensiële kliënt wat oor haar besigheid praat.

Deur dit te doen, is hy in staat om die mees effektiewe strategie vir daardie vooruitsig te bepaal.

# 4: Gee die vooruitsig inligting wat irrelevant is. Toe ek in die korporatiewe wêreld gewerk het, was ek aan talle aanbiedings onderwerp waar die verkoopsman inligting gedeel het wat vir my heeltemal betekenisloos was. Ek gee nie om vir jou finansiële steun of wie jou kliënte is nie. Maak die meeste van u aanbieding deur my te vertel hoe ek sal baat vind by u produk of diens totdat ek weet hoe u produk of diens verband hou met my spesifieke situasie.

# 5: Nie voorbereid nie. Ek onthou 'n vooruitsig om sy stempos te ontvang. Dit beteken dat ek heeltemal onvoorbereid was toe hy die oproep self beantwoord het. In plaas daarvan om hom 'n reeks kwalifiserende vrae te vra, het ek eenvoudig op sy vrae gereageer, sodat hy die verkoop kon beheer. Ongelukkig het ek nie verder gegaan as die aanvanklike oproep nie.

As jy 'n koue oproep maak of 'n vergadering met 'n vooruitsig bywoon, is dit noodsaaklik dat jy voorbereid is. Dit beteken dat u alle relevante inligting onder u vingers het, insluitend; pryse, getuigskrifte, monsters, en 'n lys vrae wat jy moet vra. Ek stel voor om 'n kontrolelys te maak van die belangrike inligting wat u benodig en hierdie lys sal hersien voordat u u oproep maak.

Jy het presies een geleentheid om 'n goeie eerste indruk te maak en jy sal dit nie maak as jy nie voorbereid is nie.

# 6: Versuim om te vra vir die verkoop. Ek onthou 'n deelnemer in een van my werkswinkels wat belangstelling in my boek uitdruk. Ek het hom vertel om dit deur te kyk, maar ek het nie op die oomblik gevra vir die verkoop nie. Later het ek gehoor dat hy hierdie waarneming uitdruk aan ander deelnemers aan die program.

As u 'n produk of diens verkoop, is u verplig om die kliënt vir 'n verbintenis te vra, veral as u tyd bestee het om hul behoeftes te evalueer en te weet dat u produk of diens 'n probleem sal oplos. Baie mense is bekommerd dat hulle so opdringerig kom, maar so lank as wat jy op 'n nie-bedreigende, selfversekerde manier vra, sal mense gewoonlik positief reageer.

Verkoop fout # 7: Versuim om te voorspel.

Dit is een van die mees algemene foute wat onafhanklike sake maak. Wanneer die besigheid goed is, stop baie mense prospekteer en dink dat die vloei van sake sal voortduur. Die suksesvolste verkopers sien egter al die tyd voor. Hulle skeduleer prospekteer tyd in hul agenda elke week.

Selfs die mees gesoute verkope professionele maak foute van tyd tot tyd. Vermy hierdie blunders en verhoog die waarskynlikheid om die verkoop te sluit.

Vir meer inligting oor verkope en bemarking sien:

Skryf 'n bemarkingsplan

Hoe om 'n verkoops- en bemarkingstrategie te skep

Goedkoop en Free Marketing Ideas

Kleinsakebemarking